søndag den 4. maj 2014

Bålmad

En hyggelig lørdag formiddag på seminariet med forskellig mad lavet på bålet

20140503_084424[1]

Bålet bygges op med avispapir og optændingspinde

20140503_084427[1]

Spændende at se om det virker

 

20140503_085239[1] 20140503_090137[1]
Vi laver dej til fynske speltfladbrød, der skal bages på plade – og brød der skal bages i grydeovn.




Fladbrød og bananklatkager bages på pladen over bålet

 

BÅLMAD 2

bålmad 4
BÅLMAD 3


Grydeovnen er en støbejernsgryde med et lag sand i bunden. Heri lægges f.eks. en tærteform der ikke må røre kanterne på gryden. Derefter placeres gryden i gløderne, der lægges op omkring kanten af gryden.
De bagte kartofter med kødfyld, og det lækre brød er bagt i gryden.
Det er vigtigt at der ikke er brød i midten af gryden, da det ikke når at blive bagt, inden resten bliver sort.
Man kan også lægge bagte kartofler, eller æbler med fyld i gløderne i bålet Smiley

 

Derudover blev der kogt suppe på et transportabelt bålkomfur. Med hjemmelavede kødboller, kartofter, urter plukket i skoven.

bålmad 6
 bålmad 1

Alt i alt en super hyggelig formiddag med de ekstraordinære pædagogstuderende Smiley

1 kommentar:

  1. Hejsa

    Tak for sidst - gode fotos med fin forklarende tekst :-)

    SvarSlet